Връщане на стоки и рекламации

  • Съгласно чл. 55, ал. 1 от ”Закон за защита на потребителите” (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаването й.
  • В този случай, търговецът е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми с изключение на доставките, ако са заплащани такива не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват чрещ пощенски превод по Еконт.
  • При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.
  • Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ”Закон за защита на потребителите”. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е – те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани, без да е нарушена целостта на опаковката, без да има аромати. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно ”Закон за защита на потребителите”.
  • Долна част на бельо , бански – бикини, боксерки, прашки, слипове, бодита и други продукти, характеризиращи се като долно бельо – НЕ ПОДЛЕЖАТ на връщане и подмяна – по хигиенични причини.
  • Търговецът има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство.
  • В случай на фабричен дефект, който е установен при получаването на продукта, по време на опция преглед, клиента го връща за сметка на магазина. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца.
X